Jannes Oostra Land- en Tuinbouwartikelen

Ronde silo's

In een ronde silo kan mest, (vervuild) water, slib, etc. opgeslagen worden. Handelsonderneming Jannes Oostra kan u onder de naam 'Top Gier' ronde silo’s van eigen fabrikaat in diverse groottes leveren. Hierbij zorgen wij voor het volledige traject van offerte tot plaatsen, inclusief alle aanvragen bij de gemeente.

De basis van de ronde Top Gier-silo is een frame van verzinkt metaal. Aan dit frame worden 2 millimeter dikke HDPE-platen gemonteerd. In deze constructie wordt vervolgens een grote zak, genaamd de lining, ‘ingelegd’. In deze lining komt de inhoud van de ronde Top Gier-silo. Tot slot wordt de Top Gier-silo voorzien van een drijfkleed.

Mixmogelijkheden
Voor een snelle verwerking van de mest is het van belang dat de mest een homogene samenstelling heeft. Dit wordt bereikt door middel van mixen. Het mixen geschiedt via mixgaten die in het bovenkleed van de ronde Top Gier-silo aangebracht worden. Jannes Oostra Handelonderneming biedt een unieke mixmogelijkheid. Via een speciale mixer, die wordt aangedreven door een hydraulisch systeem, wordt met hoge stuwkracht de mest optimaal gemixt. Dit zorgt voor een optimale samenstelling van de mest.

 
De ronde Top Gier-silo

De voordelen van de ronde Top Gier-silo op een rij:
•  Eenvoudig te plaatsen (ook bij slechte draagkracht van de bodem)
•  Eenvoudig verplaatsbaar
•  Leverbaar in diverse maten
•  Voldoet aan alle richtlijnen

Meer weten?
Wilt u meer weten over het mestbassin of de diverse mixmogelijkheden? Neem dan contact met ons op.