Jannes Oostra Land- en Tuinbouwartikelen

Drijfkleden

Om een mestbassin af te dekken, wordt in de regel gebruik gemaakt van een drijfkleed. Het drijfkleed is daarentegen ook geschikt voor een ronde mestsilo. Het grootste voordeel is in dat geval de lagere investeringkosten ten opzicht van een traditioneel mestsilodak. Ook kan het drijfkleed toegepast worden als uw mestsilo niet sterk genoeg is om een mestsilodak te dragen.

Bij het drijfkleed wordt geen gebruik gemaakt van metalen delen. Alles is geheel vervaardigd van kunststof. Ontluchtingsdrijvers zorgen voor afvoer van gassen, die ontstaan uit het gisten van de mest. Het drijfkleed drijft op de inhoud van de mestsilo, en beweegt dus mee met de variërende inhoud.

Jannes Oostra Handelsonderneming levert voor elk mestbassin of ronde mestsilo een passend drijfkleed. Graad adviseren wij u welk drijfkleed het meest geschikt is voor uw mestopslag. Uiteraard voldoen onze drijfkleden aan alle geldende eisen zoals gesteld in de BRM (Bouwtechnische Richtlijnen Mestbassins). De referentieperiode is, zoals in BRM omschreven, 10 jaar.

Mixmogelijheden
Al onze drijfkleden zijn voorzien van mixgaten. Zo kan een speciale mixer met een hoge stuwkracht de mest krachtig mixen. Dit zorgt voor een optimale samenstelling van de mest.

Jannes Oostra Handelsonderneming heeft een breed assortiment mestmixers, zodat wij ten allen tijde een passende oplossing kunnen bieden. Tevens bieden wij een unieke mixmogelijkheid dankzij onze mobiele mestmixer. Hiermee kunt u eenvoudig tijdelijke mixcapaciteit inhuren!

 
Het drijfkleed van bovenaf gezien

De voordelen van het drijfkleed op een rij:
• Gebruiks- en onderhoudsvriendelijk.
• Voldoende mixmogelijkheden.
• Goedkoper en lichter dan het traditionele mestsilodak.

Meer weten?
Wilt u meer weten over het drijfkleed of de diverse mixmogelijkheden? Neem dan contact met ons op.